Onderwijs van de toekomst

ONDERWIJS VAN DE TOEKOMST

Dit animatiefilmpje is gemaakt door Mondorijk samen met Wittering.nl, Campus Columbus en SBO Merlijn over onderwijs innovatie:

Wist u dat van de top 10 beroepen in de VS 6 beroepen een aantal jaar geleden nog helemaal niet bestond. Dat uw kind van 3 jaar in 2085 met pensioen gaat of wellicht wel nooit meer…Dat we in deze tijd informatie overal vandaag kunnen halen, kinderen nu al contact hebben met kinderen over de hele wereld. Dat je gratis en online aan de Universiteit van Harvard kunt studeren.

Wist u dat er al ongelooflijk veel onderzoek is gedaan over de effectiviteit en kwaliteit van onderwijs. Zo weten we bijvoorbeeld dat een leerkracht, die voor een groep vertelt de minst effectieve vorm van leren is, dat het leerrendement groter wordt door te ervaren en samen te werken. Er is steeds meer bekend over de werking van hersenen. Wist u bijvoorbeeld dat je met drummen beiden hersenhelften leert gebruiken en dat een positief effect heeft op bijvoorbeeld het leren van topografie.

Met al deze nieuwe kennis en vragen voor de toekomst heeft Mondorijk er voor gekozen onderwijs anders te organiseren. Niet meer leren van 1 leerkracht, met 30 kinderen in een groep, met dezelfde lesstof uit een boek. Bij Mondorijk heeft ieder kind een programma op maat. Leren van diverse professionals, leren van het bedrijfsleven, van levensechte situaties, van elkaar. 

Wil je meer weten, neem dan een kijkje op bijvoorbeeld:

Over Mondorijk